hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Együttműködési megállapodást kötött a BM és a BEMOSZ

Együttműködési megállapodást kötött hétfőn a Belügyminisztérium (BM) egészségügyi államtitkársága és a Betegszervezetek Magyarországi Szövetsége (BEMOSZ) a lakosság egészségi állapotának javításáért és a betegségterhek csökkentéséért, közölte a tárca.

A célok megvalósításáért az egészségügyi ellátások "prevenciós szempontú áthangolása" mellett szükséges a betegek együttműködésének és a lakosság egészségtudatosságának erősítése is, vagyis az "egészség, mint érték" szemlélet meghonosítása.

Emellett az ország gazdasági versenyképességét is fenn kell tartani "az egészségügyi ágazati előirányzatok minél hatékonyabb és eredményesebb felhasználásával".

Az államtitkárság és a szövetség megállapodtak abban is, hogy a Belügyminisztérium 160 millió forintos támogatási keretösszege felhasználható a családok, a gyermekek és a fiatalok egészségével, egészségnevelésével foglalkozó, valamint az őket érintő prevenciós tevékenységre, a legnagyobb betegségterhet jelentő népbetegségekkel kapcsolatos tevékenységre, a ritka betegségben szenvedők segítésével foglalkozó, valamint az egyéb egészségügyi szakterületen tevékenykedő szervezetek támogatására.

A keretösszeg felhasználására a BEMOSZ pályázatot ír ki, amelyre 2020. december 31. előtt jogerősen bejegyzett, közhasznú minősítésű szervezetek jelentkezhetnek. A pályázható összeg minimum 500 ezer forint, támogatást 8-15 pályázat nyerhet el.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink