hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Féltik az egészségüket és tartanak a kórházaktól a magyarok

A magyarok leginkább attól félnek, hogy egészségük megromlik és ezért kórházba kerülnek, írja a Népszava egy felmérés nyomán.

A magyarok leginkább attól félnek, hogy a szeretteiknek valamilyen baja esik (63 százalék), egészségük megromlik és ezért kórházba kerülnek (57 százalék), az anyagi helyzetük bizonytalan lesz (54 százalék). A megkérdezettek fele (51 százalék) tart attól, hogy kiszolgáltatottá válik más emberek számára – mutatta ki a Policy Solutions reprezentatív felmérése a Népszava szerint.

A kormánypárti és az ellenzéki szavazók hasonlók miatt aggódnak, egyedül a migrációval kapcsolatban tapasztalható érdemi eltérés a két oldal között: a kormánypártiak közül 12 százalékponttal többen tartanak attól, hogy a közelükbe bevándorlók költöznek - írták.

A megkérdezettek 56 százaléka elvárja a politikusoktól, hogy foglalkozzanak az árak emelkedésével és az emberek reáljövedelmének csökkenésével. Számottevő az aránya azoknak is, akik szerint a gazdasági és megélhetési válság közepén a politikusok nem valós kérdésekkel foglalkoznak. Jelentősen leszakadva a gazdaság fejlesztése és új munkahelyek teremtése áll a politikusok elvárt feladatai között (27 százalék). A magyarok negyede (25 százalék) szerint a közegészségügy helyzete az egyik leginkább figyelmet igénylő ügy hazánkban, ezáltal a dobogó harmadik helyén szerepel.

A Fidesz-KDNP szavazóinak közel kétharmada (65 százalék) szerint a kormánynak kiemelt figyelmet kell fordítania az infláció csökkentésére és a megélhetési válságra. A magyar egészségügy helyzetét (30 százalék) kiemelt ügyként értékelik a kormánypártiak is.

(forrás: Népszava)

cimkék

hirdetés

Könyveink