hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Egészségügyről a törvényalkotási bizottság ülésén

A kormány várhatóan három héten belül dönteni fog a szakrendelők államosításáról, hangzott el a az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága ülésén.

A testület csütörtöki ülésén a többi között tárgyalt arról is, hogy a kormánypárti képviselők kezdeményezésére módosulna az egyes egészségügyi, egészségbiztosítási és gyógyszerészeti tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat.

A pécsi egyetemet fenntartó alapítványhoz kerül – az alapítvány közérdekű céljainak megvalósítása és a meghatározott közfeladatok ellátása érdekében  a Harkányi Termál Rehabilitációs Centrum.

Kanász-Nagy Máté (LMP) és Varju László (DK) azt tudakolta, államosítják-e a szakrendelőket. Hajnal Miklós (Momentum) azt kérdezte, miért adja át az állam a pécsi egyetemnek a harkányi gyógyfürdőt.

Felkai László, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára azt mondta, a kormány várhatóan három héten belül dönteni fog a szakrendelők ügyében. A harkányi intézményről közölte, annak egyes részei most is állami tulajdonban vannak, egyes részei pedig nincsenek, ezt a helyzetet szüntetné meg az előterjesztés.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink