hirdetés
2024. május. 06., hétfő - Ivett, Frida.

Decemberben már lehet fűtés a János kórház pszichiátriáján

A János kórház a hvg.hu megkeresésére azt írta, a fűtési rendszer teljes helyreállítása reményeik szerint december első felében megtörténhet.

A hvg.hu megkérdezte a Szent János Kórházat, sikerült-e az ősz eleje óta rossz fűtési rendszert megjavítani a pszichiátriánt, és ismét megnyitni az osztályt. Azt írták, a fűtéssel összefüggő hibák javítása folyamatban van, a pszichiátriai fekvőbeteg felvételt "a betegérdekeket szem előtt tartva" átmenetileg lemondták, új betegek felvétele pedig "csak a fűtési rendszer teljes helyreállítását követően lehetséges, amire reményeink szerint december első felében sor kerülhet".

A kórház pszichiátriáján kezelt betegek egy részét hazaküldték, és csak azokban a kórtermekben maradhattak ellátásra szorulók, ahol a radiátorok cseréje és a fűtés javítása már megtörtént.

Ezt most a kórház kommunikációs vezetője, Sebők-Tóth Kata is megerősítette a hvg.hu-nak. Azt írta, hogy azokat a betegeket, akiknek az állapota lehetővé tette, kezelőorvosuk javaslatára hazabocsátották, egyes betegeket pedig más osztályokra helyeztek át. Az intézményben lévő minden fekvőbeteg fűtött kórteremben van elhelyezve, hangsúlyozta.

Eközben, tette hozzá, "a fűtésjavítás miatt kényszerű állásidőt kihasználva sor került az I. emeleti betegellátó helyiségek higiénés célú kifestésére".

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink