hirdetés
2024. május. 01., szerda - MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab.

Bedros: A kormánynak eltökélt szándéka a DBC felépítése

Átütemezik a projektet, amely így egy későbbi időpontban valósul meg, mondta a Magyar Nemzetnek Bedros J. Róbert.

Bár visszavonták a Dél-budai Centrumkórház megközelíthetőségének fejlesztéséről szóló kormányhatározatot, az viszont nem változott, hogy az 1,2 millió ember egészségügyi ellátásáért felelős intézmény Budapest XI. kerületének Dobogó nevű városrészében épülhet meg.

A kormánynak továbbra is eltökélt szándéka a DBC felépítése, azonban a körülmények miatt kénytelen átütemezni a projektet, amely így egy későbbi időpontban valósul meg – mondta a Magyar Nemzetnek Bedros J. Róbert, a DBC Dél-budai Centrum Projekt Beruházó és Ingatlanfejlesztő Zrt. igazgatóságának elnöke. Hozzátette: mivel a külső kapcsolatokat – úthálózat, közművek – a szuperkórház környezetében várható fejlesztésekhez kell igazítani, a tervezést nem lehet százszázalékosan befejezni.

„A munka azonban nem áll meg, csak máshová helyezzük a fókuszt” – hangsúlyozta.

Bedros J. Róbert arról is tájékoztatott, hogy a DBC Zrt. alapítása óta nyolcmilliárd forintot használt fel, ebben benne vannak az eddig elkészült tervekért kifizetett összegek is.

„Nyilvánvalóan mindenki arra kíváncsi, hogy mikor tud majd betegeket fogadni a Dél-budai Centrumkórház, de senki nem lát a jövőbe. Az ukrajnai háború befejezése meggyorsíthatja a folyamatokat, de majd csak akkor szeretnék új határidőket mondani, amikor már biztosabbat tudunk” – mondta a Szent Imre kórház főigazgatója.

(forrás: Magyar Nemzet)
hirdetés

Könyveink