hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Az államra szorul a Kiskunfélegyházi kórház?

Huszonkétmillió forinttal tartozik a félegyházi kórház a kecskeméti megyei kórháznak. Utóbbi átvette a városi kórház ellátási terheinek egy részét - írja a Petőfi Népe.

Az összeg körülbelül az intézmény alig több mint fél napi működési költsége, tehát ilyen szempontból nem tűnik jelentős tételnek, de ma nekünk is minden fillérre-forintra szükségünk van. Itt elvi kérdésről is szó van: a tartozást rendezni kell – jelentette ki a Petőfi Népének Bányai Gábor, a megyei közgyűlés elnöke.

Kiskunfélegyháza képviselőtestületének áprilisig kell eldöntenie, hogy átadják-e a kórházat a megyei önkormányzatnak. Ha így döntenek, a megyének kötelessége vállalnia az intézmény továbbműködtetését. Bányai Gábor azonban inkább azt javasolta Kapus Krisztián félegyházi polgármesternek: kezdeményezzen egyeztetést az egészségügyi államtitkárral, hogy az állam vegye át a kórházat.

– Ha Félegyházán ekkora pénzügyi gondot jelent a kórház működtetése, és ilyen heves viták vannak körülötte, akkor az egyedüli megoldás az állam segítsége lehet – véli a megyei közgyűlés elnöke. Bányai Gábor ugyanakkor azt is elmondta: a félegyházi kórházra – mint sürgősségi ellátást is nyújtó rehabilitációs központra – továbbra is nagy szüksége van a megyének.

A teljes cikk a Petőfi Népe oldalán olvasható.

(forrás: Petőfi Népe)

Könyveink