hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Átalakul az OTP-pénztárak vezetése

Átalakul az OTP-pénztárak vezetése, keddtől egy ügyvezető irányítja az egészségpénztárt és a nyugdíjpénztárt, közölte a társaság.

Budai József kinevezését a két szervezet működésének hatékonyabb összehangolásával indokolták. Hozzátették, hogy a korábban bankbiztosítási és lakástakarék-termékekért felelős ügyvezető az új feladatkörében a pénztárak ügyfélbarát szolgáltatásaira összpontosít, hogy ezzel is segítse az öngondoskodás térnyerését. Változást ígérnek a digitális kiszolgálásban is, annak fejlesztését új alapokra helyezik, az ügyfelek felhasználóbarát szolgáltatásokra számíthatnak.

Az OTP-pénztárak a közlemény szerint az öngondoskodási piac vezetői Magyarországon. A több mint 264 ezer fős nyugdíjpénztári taglétszám 24 százalékos piaci részesedést jelent, a befizetések összege 2022-höz képest csaknem 15 százalékkal nőtt tavaly, 25 milliárd forint egyéni és 9,4 milliárd forint munkáltatói hozzájárulás érkezett hozzájuk. Az OTP Egészségpénztár több mint 360 ezer taggal, 31 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, vagyona meghaladja a 23 milliárd forintot, 2023 első háromnegyedévében 25 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink