hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Aki látja, jelentse!

Európai riasztás alapján kér figyelmet egyes – gyógyszerhatóanyagokat tartalmazó  –  étrendkiegészítőkre az ÁNTSZ saját honlapján elhelyezett közleménye.

A spanyol gyógyszerhatóságtól érkezett figyelmeztetés, hogy a Thinogenics kapszula elnevezésű készítmény szibutramin gyógyszer-hatóanyagot tartalmaz, a Dr. Larry’s Tranquility Dietary Supplement elnevezésű készítmény Doxepin és Chlorpromazine gyógyszer-hatóanyagot tartalmaz, a Burn 7 kapszula elnevezésű készítmény szibutramin gyógyszer-hatóanyagot tartalmaz, valamint a Herbal Give Care Esbelin siloutte capsules, a Herbal Give Care Esbelin Siloutte Té, a Herbal Give Care Esbelder Siloutte capsules, a Herbal Give Care Esbelder Man capsules, a Herbal Give Care Esbelder Fem capsules elnevezésű készítmények szibutramint és analóg hatóanyagokat tartalmaznak. Az összetevők nem szerepelnek a készítmények címkéjén és tájékoztatójukban.

Bár ezek a készítmények étrend-kiegészítőként nem kerültek bejelentésre Magyarországon, interneten keresztül is megrendelhetők, így a tisztiorvosi szolgálat felhívja a figyelmet, hogy jelenlegi összetételükkel veszélyeztethetik a fogyasztók egészségét. Amennyiben e készítmények forgalmazását észlelik, mielőbb jelezzék – kéri honlapján az ÁNTSZ.

(forrás: ÁNTSZ)
hirdetés

Könyveink