hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

AI rekonstrukciót alkalmazó PET/CT Budapesten

A ScanoMed Nukleáris Medicina budapesti központjában adták át a legújabb generációs, AI rekonstrukciót alkalmazó PET/CT berendezést, írja a Portfolio.

A GE HealthCare Omni Legend PET/CT készülék áttörést jelent a nukleáris medicina képalkotó technológiában, hiszen a fejlett digitális detektor teljesítményére építve nagy felbontású, kiváló képeket hoz létre a klinikai hatékonyság és a diagnosztikai pontosság növelése mellett.

Magyarországon elsőként a ScanoMed Nukleáris Medicina budapesti központjában adták át a 32 cm látómezejű, teljesen digitális diagnosztikai berendezést, a GE HealthCare Omni Legend 6-Ring PET/CTt. A ScanoMed budapesti központjában végezték hazánkban az első PET/CT vizsgálatot, ahol jelenleg is főként onkológiai, részben neurológiai PET/CT vizsgálatok érhetők el.

A ScanoMed Orvosi, Diagnosztikai, Kutató és Oktató Kft. 2005-ben alakult, tulajdonosa a világ 4. legjelentősebb nukleáris medicina képalkotó berendezésgyártó cége, a magyar magántulajdonban lévő Mediso Kft. Fővárosi egysége a ScanoMed Budapest az Országos Mentális Idegtudományi és Idegsebészeti Intézet területén, míg a ScanoMed Debrecen a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Nukleáris Medicina Intézetében működik – írja a Portfolio.

(forrás: Portfolio)
hirdetés

Könyveink