hirdetés
2024. május. 06., hétfő - Ivett, Frida.

Abszurdnak tartják Cser Ágnes ötletét

Felháborította a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségét Cser Ágnes ötlete, hogy az orvosok mondjanak le idei bérfejlesztésükről, írja a Mérce.

Abszurdnak és elfogadhatatlannak tartja a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége (MOMSZ)  Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ-EDDSZ) elnöke felhívását. Cser azt üzente az orvosoknak, hogy szolidaritásból mondjanak le az idei 11 százalékos bérfejlesztésükről, és „ne harcra buzdítsanak, hogy az ápolóknak és a gazdasági, műszaki és háttérszolgáltatást nyújtóknak is jusson 2023. január 1-jétől bérfejlesztés”.

A MOMSZ közleménye szerint felháborította őket Cser nyilatkozata, és azt üzenik, az állami egészségügy működtetése a fenntartó feladata, így a működéshez szükséges anyagi feltételek megteremtése is, írja a lap a szervezet Facebook-bejegyzése nyomán. A betegek gyógyítása szerintük csapatmunka, amelyben részt vesz a mentő, az ápoló, az orvos, a háttértámogatást biztosító gazdasági, műszaki, adminisztratív területen dolgozók is, ezért nem tudják elfogadni, hogy az orvosoktól való bérelvonás lenne az alacsony bérezésben részesülő szakdolgozók béremelésének korrekt megoldása.

Kiemelik: az orvostársadalom már kinyilvánította támogatását az egészségügyi szakdolgozók és az egészségügyben dolgozók iránt azzal, hogy a szakdolgozói béremelést az egyik legfőbb követelésüknek tartják. Szerintük Cser felhívása gyengíti az érdekérvényesítők pozícióját, és méltatlan egy magát munkavállalói érdekképviseletnek tartó szervezethez. Elutasítanak minden bércsökkentést eredményező intézkedést, amely ellentéteket generál az egészségügyben – írja a MOMSZ.

.

(forrás: Mérce, Facebook)
hirdetés

Könyveink