hirdetés
2024. május. 07., kedd - Gizella.

Egészségpolitika

A kapacitáskorlát felfüggesztése mellett a NEK

A Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal (NEK) felszólítja a kormányt, hogy függessze fel a kórházi kapacitáselosztások további korlátozását, mert az szakmailag káros és aggályos.
A kerekasztal szerint a kapacitáskihasználtságra vonatkozó elemzés nem veszi figyelembe a térségi népegészségügyi adatokra lebontható valódi ellátási igényeket.

A NEK továbbá támogatja a végzős orvosok és rezidensek anyagi követelését, mert a grémium szerint is egyre súlyosabb helyzetbe kerül az ágazat a szakorvoshiány miatt. A szakdolgozói létszám is aggasztó, tavaly óta megduplázódott azok száma, akik külföldön próbáltak szerencsét.

Horváth Tamás, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, az utolsó pillanatban került ki a gyógyszer-gazdaságossági törvényt módosító javaslatok közül az, hogy az újonnan létrehozott patikáknak valódi többletszolgáltatásokat kelljen végezniük. Véleménye szerint feltételül kell szabni többi között a heti 84 órás nyitva tartást és az állandó készenléti ügyeletet a patikaalapításnál.

MTI

cimkék

hirdetés

Könyveink