hirdetés
2024. május. 11., szombat - Ferenc.

A háziorvos házon kívül lesz

Zárva lesz a gyógyszertárak többsége, a háziorvosi rendelők és szakrendelők is jövő hétfőn, a kórházakban és az Országos Mentőszolgálatnál munkaszüneti napnak megfelelően dolgoznak.

Az egészségügyi államtitkárság kezdeményezésére 2011. óta július 1. - Semmelweis Ignác születésének napja - munkaszüneti nap az egészségügyi dolgozók és az egészségügyben dolgozók számára, így ezen a napon a munkaszüneti napoknak megfelelően működik a betegellátás az egészségügyi intézményekben.

Ennek megfelelően a 24 órás folyamatos ellátást nem biztosító, egészségügyi dolgozókat foglalkoztató szolgáltatók - háziorvosi rendelők, szakrendelők, gyógyszertárak - zárva lesznek. A sürgősségi betegellátás viszont ekkor is teljes kapacitással működik és az Országos Vérellátó Szolgálat vérellátása is zavartalan lesz – írja közleményében az egészségügyi államtitkárság. A Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége (HGYSZ) csütörtökön azt jelezte, lesz néhány patika, amely kinyit, ilyenek például a bevásárlóközpontokban található gyógyszertárak.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink