hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

A főigazgató szerint indokolatlanul sértő a győri sebészek levele

A Petz-kórház főigazgatója már békét szeretne látni az intézményében, csakhogy ezt béralku nélkül kellene megteremteni, közölte a Kisalföld.

Dr. Tamás László János, a győri Petz-kórház főigazgatója mondatról mondatra elemezte a felmondásra készülő sebészek nyilvánosságra került levelét, majd cáfolta minden mondatát. Végül a legfontosabbakat tárta a közvélemény elé. A leghangsúlyosabb mondat így szól: a kórház vezetése bértárgyalásokat egyszer sem folytatott a sebészekkel, ahogy másokkal sem.  

Mint mondta, az intézmény vezetése jól felfogott közös érdekből és a beadványt benyújtó aláírók külön kérésére kezelte diszkréten a helyzetet. Nem tárta a nyilvánosság elé a bérkövetelések összegszerűségét; azt a tényt sem, hogy hány olyan (egyszerűbb) műtétet végeznek el a győri kórházban a sebészek, amit kisebb intézményekben is gond nélkül megcsinálnának. De az orvost felkéri egy területen kívülről érkező beteg, ő pedig elvállalja az operációt. A hálapénzzel kapcsolatban igaz, hogy csökken a nagyságrendje, de a sebészszakmáknál még mindig jelen van – számos más orvosi területtel szemben. 

„Az intézmény vezetése alapos elemzést végzet. A számok azt mutatták, hogy nem bizonyítható egyetlen osztályunknak sem az extrém terhelése a többiekéhez képest, akár a betegellátás, akár a képzés területén." A főigazgató elismeri kollégái munkáját, de a kezdettől hangsúlyozott álláspontján nem változtat: „Fedezetlen kötelességvállalást nem tehetek." A jövedelmük nyolcvanöt százalékos emelésére nincs mód. Ha ezt az arányt a kórház minden dolgozójára levetítenék – hiszen etikailag csak ez lenne elfogadható –, akkor az a győri kórháznak havonta plusz 450 millió forint többletkiadás jelentene. A kórház költségvetése jelenleg 1,2 milliárd forint havi szinten, ehhez kell viszonyítani a plusz 450 milliót.

A csütörtökön megjelent levél a főigazgató szerint hamis, megalapozatlan, igaztalan állításokat tartalmaz. Indokolatlanul sért orvoskollégákat, vezetőket, háziorvosokat. „Az intézmény vezetése és munkatársai nevében vissza kell utasítanom azt az állítást, hogy a betegellátás és a betegbiztonság az ő felmondásuk nélkül is gyalázatos színvonalon van. Ez mélységesen sérti az intézmény jóérzésű és magas színvonalú munkát végző dolgozóit. Egyben alkalmas arra, hogy kórházunk hírét rontsa," közölte a Kisalföld.

(forrás: Kisalföld Online)
hirdetés

Könyveink