hirdetés
2024. május. 15., szerda - Zsófia, Szonja.

Ónodi-Szűcs: Csak olyat lehet kérni, amit végre is lehet hajtani

Az egészségügyi munkabékéhez nem egyszeri, hanem hosszú távú bérmegállapodásra van szükség. Csak olyat lehet kérni, amit végre is lehet hajtani, üzente az egészségügyért felelős államtitkár a felmondásukkal fenyegető győri sebészeknek az InfoRádióban.

"Nem az a szakma a leginkább rászoruló, aki most jelenleg a hangját hallatja. Nem az a fő gond, amit a sajtóban látunk, hiszen nem a szakdolgozó 120 ezer forintjáról beszélgetünk most, hanem egy igen jól kereső szakma ügyeleti díjairól. Nekem is voltak ilyen ügyeim, mikor én voltam gyakorló vezető egy intézményben. Ott is adódtak munkabér-prések. Ilyenkor nagyon keményen és nyíltan kell beszélni mindenkivel arról, hogy mennyi pénzt tudunk elosztani. Csak olyat lehet kérni, amit végre is lehet hajtani" - mondta az államtitkár az az InfoRádióban.

Az államtitkár elismerte, hogy az egészségügyi bérek nincsenek rendben, ugyanakkor kijelentette: "Nem lehet magyar bérek járulékaiból egy európai bérrel működő egészségügyet működtetni. Aki ilyet mond, az nem tudom milyen mozit vagy filmet néz, mert ez egyszerűen nem lehetséges". Az egészségügyi munkabékéhez nem egyszeri, hanem hosszú távú bérmegállapodásra van szükség, jelezte Ónodi-Szűcs Zoltán.

A leendő szuperkórházzal kapcsolatban úgy fogalmazott: "Én nem a János Kórházról szeretnék beszélni, pont ezzel szeretnék szembeszállni, hogy ne az intézmények jövőképét vázoljuk fel. Teljesen mindegy, hogy Jánosnak hívják a kórházat vagy Zolinak, mint engem, a lényeg, hogy a beteg megkapja a megfelelő ellátást".

Ónodi-Szűcs Zoltán szerint több mint 10 lehetséges helyszínt megvizsgáltak. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára elsődleges szempontként említette a leendő kórház jó megközelíthetőségét, valamint az ingyenes parkolást.

A hanganyag az InfoRadio.hu-n

(forrás: InfoRádió)

cimkék

hirdetés

Könyveink