hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

A DK feljelentést tesz a tömeges kórházi fertőzések eltussolása miatt

A Demokratikus Koalíció hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz a rendőrségen a kórházi fertőzések ügyében, közölte Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselője, az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának elnöke.

Mint a közleményben leszögezi: Pintér Sándor belügyminiszter és a fideszes képviselők gyáván megfutamodtak az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának mai, rendkívüli ülése elől, amit Varga Zoltán a bizottság elnökeként azért hívtott össze, hogy magyarázatot kapjunk az állami kórházakban tomboló, több ezer beteg halálához vezető higiéniai válságra. Mivel sajtóhírek szerint szervezetten titkolták el a kórházi fertőzéseket, a Demokratikus Koalíció hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz a rendőrségen.

A Demokratikus Koalíció szerint az állami kórházakban tomboló higiéniai válságért és a kórházi fertőzésekben elhunyt betegek haláláért kizárólag az Orbán-kormány a felelős. A súlyos kormányzati megszorítások miatt már az alapvető tisztasági intézkedésekre sem adnak elég pénzt az állami kórházaknak. Nincs pénz tisztítószerekre, a műtők fertőtlenítésére, sőt rendszeres rovar- és patkányirtásra sem az egészégügyben, közölte az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának elnöke.

A sajtótájékoztatót Varga Zoltán és a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítették.

(forrás: MTI-OS)
hirdetés

Könyveink