hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

"2024 a legoperatívabb éve lesz az egészségügynek"

Az államtitkár közölte: 2024. július 1-ig elkészül valamennyi – az ágazati struktúrát, a minimumfeltételeket, a finanszírozás alapjait érintő –  jogszabály, amely meghatározza a magyar egészségügy működésének elkövetkező 30 évét.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság 2024. január 8-án a Belügyminisztériumban tartott állományértekezletén Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár átadta a szervezet 2024. január 1-jétől kinevezett főigazgatója, Révész János megbízólevelét, közli a Belügyminisztérium honlapja.

Az államtitkár a rendezvényen – egyebek mellett – közölte, 2024. július 1-ig elkészül valamennyi – az ágazati struktúrát, a minimumfeltételeket, a finanszírozás alapjait érintő – jogszabály, amely meghatározza a magyar egészségügy működésének elkövetkező 30 évét. Takács Péter elvárásként fogalmazta meg, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság, mint a kormányzati stratégiai döntések végrehajtásának letéteményese, a korábbiaknál operatívabb módon hajtsa végre azokat. A stratégiai feladatok közül az államtitkár az ágazati informatikát és a jól működő alapellátást emelte ki. Az államtitkár az új főigazgatót arra biztatta, használja ki azt a tapasztalatot, tudást, potenciált, ami az Országos Kórházi Főigazgatóság munkatársainak sajátja. A főigazgató sikere közös érdek – zárta beszédét Takács Péter.

Fotó: BM
Fotó: BM

Révész János beszédében köszönetet mondott a leköszönt vezetők munkájáért, egyben leszögezte, új időszámítás kezdődik az Országos Kórházi Főigazgatóság életében. A főigazgató áttekintést adott az egészségügyi rendszerek fejlődéséről, jelenlegi helyzetéről, beszélt a társintézmények és a főigazgatóság szerepvállalásáról. A főigazgató az Országos Kórházi Főigazgatóság fő feladatának az operatív irányítást és végrehajtást nevezte, saját célkitűzései közül a bizalom helyreállítását emelte ki, melynek érdekében – egyebek mellett – egy hatékonyabb szervezeti struktúra kialakítását is tervezi. Révész János arra kérte munkatársait, hogy véleményalkotásuk kizárólag szakmai szempontokon alapuljon.

Az állománygyűlésen – mások mellett – jelen volt a Belügyminisztérium számos vezetője, Bidló Judit, az egészségügyi szakmai irányításáért és Lengyel László, az egészségügyi finanszírozásért és fejlesztésért felelős helyettes államtitkár, valamint az egészségügyi államtitkárság háttérintézményeinek vezetői, közölte a BM.

hirdetés

Könyveink