hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

220-nak eljött már Kaposváron a kórházi kánaán (FRISSÍTVE: megszólalt a kórház... )

Nem kell sorban állni annak a 220 kivételezettnek, akiknek VIP-kártyát adott a Kaposi Mór Oktató Kórház a hónap elején – írja a Magyar Narancs.

A bemutatott kártya felirata így fogalmaz: „Ezen kártya birtokosát és családtagját a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház betegregisztrációjánál és a járóbeteg-szakellátásokon soron kívüli ellátás illeti meg.” A VIP-kártya alján az intézményt vezető dr. Moizs Marianna s. k. név olvasható.

A lap megjegyzi, hogy információi szerint az intézmény személyzetében is jelentős a felháborodás mind az orvosok, mind a betegápolásban részt vevők körében, ugyanis az eféle előnynyújtás ütközik a hatályos egészségügyi törvény eselyegyenlőséget garantáló alapelvével.

A kártyát jegyző főigazgatónál, az egészségpénztár helyi vezetőjénél és az egészségügyi államtitkárságnál is igyekeztek feltenni a kézenfekvő kérdéseket, de egyelőre nem jutottak velük semmire – olvasható a magyarnarancs.hu-n.

FRISSÍTÉS (2013.09.15. 07:11):

Időközben a kórház is közzétette válaszát (amely például a kapos.hu-nál érhető el eredeti formájában), melyben tagadja, hogy sértené a törvényt, ugyanakkor az előnyadást elismeri, sőt további 600 kivételezettről is beszél. A soronkívüliséget biztosító kártyák kibocsátásához fűzött magyarázatuk azonban több kérdést ébreszt, mint amennyit megválaszol. Vélhetően az ügynek még nincsen vége.

(forrás: Magyar Narancs)

Könyveink