hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Vércukorszintmérő fülbevaló

Egyszeri és kicsiny invazív beavatkozással a fülcimpába ültethető és tulajdonképpen szemrevaló vércukorszintmérő ékszert talált fel egy lelkes ifjú kutató, közli a GyártásTrend.

A cukorbetegségben szenvedők vércukorszintjének ellenőrzése általában kellemetlen ujjbegyszúrásokkal jár, de a méréshez szerencsére lassan már kevésbé invazív és kisebb nyűggel járó technikák is kezdenek fel-feltünedezni a horizonton. Egy Tyra Kozlow nevű, ifjú tudós például feltalált egy fülbevalót, amely egy egyszeri szúrással feltelepíthető a rendeltetési helyére. A tulajdonképpen egész dizájnos kiegészítő a páciens fülcimpáján keresztül vizsgálja folyamatosan a vércukorszintet. Kozlow reményei szerint az újítással egyszer majd diszkrétebbé lehetne tenni a diabétesszel együtt élő gyerekek állapotának kezelését.

Forrás: Huddersfieldi Egyetem
Forrás: Huddersfieldi Egyetem

Az ötlet lényege, hogy az intelligens ékszer az őt környező szöveteken keresztülbocsátott nagyfrekvenciájú rádióhullámokkal követi folyamatosan nyomon a vércukorszintet. Ilyen módon egy megfelelő mobiltelefonos applikáción keresztül folyamatos mintavétel nélkül lehetne ellenőrizni az aktuális értékeket, és az alkalmazás eközben az időben kirajzolódó trendek elemzésére is képes lenne.

Az eszköz működtetését akár újratölthető elemekkel is meg lehetne oldani, írja a lap.

(forrás: GyártásTrend)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!