hirdetés
hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

Minden idők legdrágább ausztriai kiállítása

Van Gogh Bécsben

Az őszi bécsi kiállítási szezon kétségkívül legnagyobb slágere az Albertina Vincent Van Gogh-tárlata lesz Rajzolt képek címmel. A rendkívül gazdag és egyedülálló, szeptember 5-én megnyíló kiállítás keretében a posztimpresszionizmus egyik legnagyobb alakjának száz rajza és ötven festménye lesz látható.

A múzeum igazgatója, Klaus Albrecht Schröder a világ összes Van Gogh-gyűjteményét megkereste, hogy a nagyszabású tárlat anyagát összeállítsa. Az eredmény: az alpesi ország történetének "legdrágább" kiállítása, amelyre csak úgy tudtak biztosítást kötni, hogy a vonatkozó törvényt módosítani kellett.
De a bemutató nem csak anyagi vonzatában lesz egyedülálló. Félévszázada nem volt Van Gogh-kiállítás Ausztriában, most ráadásul a holland mester híres festményei mellett számos, kevésbé ismert rajza is megtekinthetők lesznek.
Az igazgató hangsúlyozta, hogy a rajzok nem pusztán csak egyszeri betekintést engednek a művész munkásságának egészébe, hanem a grafikai alkotások vonalvezetései érthetőbbé teszik magukat a festményeket is, és új megvilágításba helyezik őket.
A tárlatot úgy rendezik be, hogy ugyanazoknak a motívumoknak rajzban és festményben megörökített változatai lehetőleg szembeállíthatók és összevethetőek legyenek egymással.

Forrás: MTI

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés