hirdetés
hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Változó családtámogatás

Amennyiben a parlament is jóváhagyja, jövő év január elsejétől jelentősen átalakul a családtámogatás rendszere. A kormány döntése értelmében ennek egyik kulcseleme a kétszeresére emelt, egységes családi pótlék. Minden gyermeket nevelő család azonos, lényegesen magasabb összegű családi pótlékot fog kapni jövedelemtől függetlenül, adómentesen. Az egygyermekesek havi 11 ezer, a kétgyermekesek havi 12 ezer, a három- és többgyermekesek pedig gyerekenként havi 14 ezer forint családi pótlékra válnak jogosulttá. Az egyedülálló szülők gyermekenként 1000-1000 forinttal megemelt összegű pótlékot kapnak, a fogyatékos gyermekeket nevelőknek a továbbiakban is emelt összegű családi pótlék jár, ez a támogatás a jelenlegi 13 900 forintról 18 ezer forintra növekszik.
Az egy- és kétgyermekes családoknál megszűnik az adókedvezmény, a három- vagy többgyermekes családoknál gyermekenkénti 4 ezer forint adókedvezményt lehet érvényesíteni akkor, ha a szülők jövedelme nem haladja meg a havi bruttó 280 ezer forintos határt. E jövedelemhatár fölött degresszív módon lehet jóváírni az adókedvezményt.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
magyarorszag.hu
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés