hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Változnak az ortopéd cipők felírásának szabályai!

Visszaküldik a betegeket a szakrendelésekre az ortopédcipő gyártók, ha az érintettek nem a júniustól hatályos jogszabály alapján kitöltött vénnyel jelennek meg a szolgáltatóknál.

Az Ortopéd Szakmai Kollégium és a Magyar Ortopéd Társaság tájékoztatása szerint a rendelet módosítása értelmében hat cipőcsoportot alakítottak ki; a kategorizáláskor a készítéskor felhasznált anyag és tudásmennyiséget, illetve a korrekció mértékét vették alapul a jogszabály előkészítői. Így a körül-belül azonos tartozékrendszerek egységesítése lehetővé teszi, hogy az alapcipő árába belefoglalt tartozékokat nem kell külön kódolva felírni. A készítő ezzel a beteg számára egyénileg méretezett, és igényeihez is igazodó, tehát hordhatóbb cipőt állíthat elő. A lényegesen csökkentett számú és átalakult plusz tartozékoknál, a vényre felírható, és külön kalkulált árral rendelkező, speciális kellékek szerepelnek.

Az ortopéd és ortopéd-traumatológus szakorvosoknak fontos tudni, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár a jogszabály hatályba lépésének időpontját követően csak az új szisztéma szerint felírt, és új jelöléseket tartalmazó vény alapján fizet támogatást a gyártóknak. Ezért június elsejét követően a gyártók már nem fogadják el a korábban, szabályosan felírt vényeket, a betegeket visszaküldik a szakorvosokhoz. A vényfelírás szabályait megtalálja itt!

 

Ortopédiai Szakmai Kollégium

Elnök:  Dr. Hangody László

Tagok: Dr. Bellyei Árpád; Dr. Bucsi László;Dr. Csernátony Zoltán; Dr. Gunther Tibor Vendel; Dr. Illés Tamás; Dr. Lakatos József; Dr. Marschalkó Péter; Dr. Ródé László; Dr. Szabó István; Dr. Szendrői Miklós; Dr. Than Péter; Dr. Tóth Kálmán; Dr. Turcsányi István; Dr. Varga Péter Pál

MedicalOnline
a szerző cikkei

Kapcsolódó fájlok

hirdetés

Könyveink