hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Valami nem odavalót találtak az influenza-vakcinában (FRISSÍTVE: megnyugtatás...)

A Swissmedic svájci gyógyszerügynökség csütörtökön azonnali hatállyal betiltotta a Novartis Agrippal és a Fluad influenzaellenes oltóanyagát - írja az Index.

A több országot is érintő intézkedéshullám előzménye, hogy az oltóanyagban „fehér részecskéket" találtak; az ANSA olasz hírügynökség megfogalmazása szerint „fehérjeaggregációs problémákat" észleltek.

Az Agrippalt orvosi rendelvényre Magyarországon is forgalmazzák.

Az Országos Gyógyszerészeti Intézetnél, amely az oltóanyag hazai sorsáról hivatott dönteni, csütörtök este nem volt elérhető munkatársírja az index.hu.

FRISSÍTÉS (2012.10.26. 13:44):

A gyógyszerhatóság (GYEMSZI-OGYI) által kiadott közlemény szerint: bár az Agrippal nevű készítménynek van forgalomba hozatali engedélye Magyarországon, az éves törzsváltásra irányuló törzskönyvi módosítási eljárás még nem zárult le. Hozzátették: az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) tájékoztatása szerint "a vakcina magyarországi forgalmazására szánt gyártási tételének hatósági felszabadítása sem történt még meg". Így ez a készítmény Magyarországon az idei szezonban nem került forgalomba - írta az MTI.

(forrás: Index, MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés