2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés
hirdetés

Unikornis Olaszországban?

A legendák unikornisához hasonló, homloka közepén egyetlen szarvat viselő őzet találtak egy olasz természetvédelmi területen - közölték a park vezetői.

"A fantázia valósággá vált" - mondta Gilbero Tozzi, a pratói Természettudományi Intézet igazgatója. - "Az egyszarvút eddig csak mitikus állatként ismertük".
Az egyéves, Unikornis névre hallgató őzbak fogságban született a toszkánai Prato város kutatóintézetének parkjában, Firenze közelében - mondta el Tozzi. Sajátossága feltehetően genetikai rendellenesség következménye, ikertestvéreinek két szarva van.
Tozzi - aki most először tapasztalt ilyen jelenséget - nem zárta ki, hogy az egyszarvú legendája is hasonló anomáliákra vezethető vissza.
A lóra emlékeztető, gyógyító képességekkel rendelkező egyszarvú "az egész történelmen átvonul", a középkortól Harry Potter kalandjaiig.
Szakértők szerint az egyszarvú agancsos ritka, de előforduló jelenség, sokkal ritkább azonban, hogy egyetlen szarva a homloka közepén van.
Fulvio Fraticelli, a római állatkert tudományos igazgatója szerint a szarv elhelyezkedése az állat életének korai szakaszában elszenvedett trauma következménye is lehet.

MTI

 

cimkék

hirdetés

Könyveink