hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Újba kezd a Nokia

A Withings felvásárlásával az egészségügy és az IoT kerül fókuszba a finneknél, írja a bitport.hu.

A Nokia hivatalos közleménye szerint egyezséget kötött a Withings vezetőségével arról, hogy 170 millió euró készpénz ellenében megvásárolják a céget. Az üzlet várhatóan 2016 harmadik negyedévének elején zárul le, a szerzemény pedig várhatóan megtartja entitását, viszont a Nokia Technologies divízióba tagozódik be.

A Whithingst 2008-ban alapította Eric Carreel és Cedric Hutchings, a cég központja Franciaországban található és jelenleg 200 alkalmazottat foglalkoztatnak. A fejlesztések Párizson kívül nemzetközi szinten is zajlanak, így az Egyesült Államokban, és Hongkongban is üzemeltetnek irodákat.

A Whithings neve a vásárlók számára elsősorban a letisztult, elegáns dizájnnak bíró okosórák miatt lehet ismerős, de ezen kívül több egészséggel, sporttal összefüggő termékkel is rendelkeznek. Az órákon kívül okosmérleget, vérnyomásmérőt, fitnesz karkötőt is fejlesztenek, amelyek közös vonása, hogy mobillal, illetve a megfelelő alkalmazásokkal vezérelhetők, az adatok automatikusan szinkronizálhatók, írja a bitport.hu.

 

(forrás: BITPORT)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!