hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Újabb részletek a novemberi orvostiltakozásról

A visegrádi országok orvosai közös tiltakozó akciót terveznek november második felére, - emlékeztet, s ezúttal már részleteket is ismertet az eski.hu.

A visegrádi 4-ek (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) orvosi közös szimbolikus tiltakozást terveznek november második felében, ami azonban elmondásuk szerint a pácienseket nem fogja érinteni – nyilatkozta Martin Engel, a Cseh Orvosok Uniójának (LOK) elnöke. Terveik szerint ekkor a LOK tagjai szalagot viselnek munkaruhájukon, szórólapokat terjesztenek, amelyeken érveiket sorakoztatják fel, és gyűléseket tartanak.

Amennyiben a szimbolikus akcióval nem érnek el eredményt a keresetek emelésében és a jobb munkafeltételek megteremtésében, akkor a négy ország orvosai jövőre keményebb eszközökkel folytatják. Ez már a betegek számára is érezhető lesz, ugyanis a kórházak a hétvégi munkarend szerint fognak működni, elhalaszthatják a tervezett műtéti beavatkozásokat, és előfordulhat, hogy csak akut kezeléseket biztosítanak a személyzet hiánya miattolvasható az eski.hu-n.

(forrás: GYEMSZI [ESKI])

Könyveink