hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Újabb kórházaknak szereznek klímát

Orosvári Zsolt, az Ágyakat az anyukáknak! akció ötletgazdája a kórházi klímák felszerelésének előrehaladásáról számolt be a Klubrádióban.

A Bethesda gyermekkórházban az égési osztályon meglátta a múltkori klímák felhelyezésénél a felszerelést végző cég vezetője, hogy milyen állapotok vannak azokban a szobákban, ahol a gyerekek tartósan bent fekszenek, és a klímát adó vállalattal újabb felajánlást tettek 1,1 milló forint értékben, ennek köszönhetően három újabb olyan szobát klimatizálnak, ahol a gyerekeket kezelik.

Egy harmadik cégnek köszönhetően újabb felajánlás érkezett a székesfehérvári kórházba, mert ott találtak egy kisebb területet, amelynek a korábban telepített gép nem tudta megoldani a klimatizálását. Ezt várhatóan két héten belül rendezik, a felajánlás értéke 400 ezer forint.

Szegeden egy nagyobb akcióba kezdenek, a komplett fertőző osztályt klimatizálják egy negyedik vállalat és az alapítványhoz befolyt pénzek segítségével 5 klímaberendezés 1,3 millió forint értékben (kettőt a cég magára vállalt, hármat kifizettek szerdán), várhatóan a jövő héten felszerelik őket, közli a rádió honlapja.

(forrás: Klubrádió)
hirdetés

Könyveink