hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Újabb adatszivárgás a Facebooknál?

A Facebook maga vallotta be, hogy egy biztonsági résnek köszönhetően jogtalanul férhettek hozzá fejlesztők a felhasználók adataihoz, írja a hvg.hu.

A Facebook még 2018 áprilisában döntött úgy, hogy változtat a közösségi oldal csoportjaira vonatkozó szabályokon. Ez a módosítás leginkább a fejlesztőket érintette, a döntés értelmében ugyanis az általuk létrehozott külsős applikációk nem férhetnek hozzá a csoport tagjainak adataihoz. A jelek szerint azonban nem mindenki törődött bele a változásba.

A gondot az okozza, hogy a csoportok adminisztrátorai a hivatalos Facebook appon kívül harmadik féltől származó programokat is használhatnak a csoportok kezelésére, az appok viszont így információt kapnak a csoportok működéséről. A Facebook közleménye szerint nagyjából 100 olyan fejlesztő lehet, akik a korlátozás bevezetése óta is hozzáférnek olyan adatokhoz, mint a tagok neve, profilképe és a profilon szereplő egyéb információk. Közülük legalább 11 konkrétan hozzá is fért ezekhez az elmúlt 60 napban. A kiskaput azóta már bezárták, így most már tényleg senki sem fér hozzá ezekhez.

Konstantinos Papamiltiadis, a Facebook partnerek kezeléséért felelős vezetője szerint a rést egy biztonsági áttekintés kapcsán fedezték fel. Arra nincs bizonyíték, hogy az esetlegesen megszerzett információkat bárhol, bármilyen célra felhasználták volna, ennek ellenére azonban felszólították az érintett fejlesztőket, hogy töröljék az esetlegesen náluk lévő adatokat, írja a lap.

(forrás: hvg.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!