hirdetés
2024. június. 27., csütörtök - László.
hirdetés

Béres György felmentését követően újabb munkatársak távoznak tatai Kastélypark Klinikáról

Új többségi tulajdonosa van a Doktor 24-nek

Kóka János és Lancz Róbert kivásárolták a pénzügyi befektetőket és fejlesztésekről döntöttek, közölte lapunkkal a Doktor24.

A Doktor24 Medicina Zrt. Magyarország egyik vezető magánegészségügyi szolgáltatója, a cégcsoport idén 16 milliárd forintos árbevételre számít a 2023-as 14,5 milliárddal szemben. Jelenleg mintegy 1100 munkavállalót és közreműködőt foglalkoztat, köztük 700 orvossal és szakdolgozóval, évente több mint félmillió orvos-beteg találkozót bonyolít. Országszerte 8 kórházban és klinikáján 11 műtőt, 70 kórházi ágyat és 120 járóbeteg ellátó és diagnosztikai szakrendelőt működtet.

A társaság alapítói, Kóka János és Lancz Róbert 19 évvel ezelőtt indították az egészségügyi vállalkozásukat. Ennek folyamatos növekedésével, valamint helyben piacvezető egészségügyi központok megvásárlásával vált meghatározóvá a Doktor24 a fekvő- és járóbeteg piacon. Ma a céget az 5 legnagyobb magyarországi szolgáltató között tartják számon.

A Doktor24 tulajdonosi köre 2020-tól különböző külföldi, majd magyar pénzügyi befektetőkkel bővült. Az alapítók 2023 őszén azt a célt tűzték ki célul, hogy kivásárolják a pénzügyi befektetőket, az ehhez vezető tranzakció eredményesen zárult, ennek megfelelően a részvények 100%-át újra Kóka János, Lancz Róbert és kisebb részben a menedzsment tagjai, köztük Berkes István ortopéd sebész professzor, egyetemi tanár birtokolják.

Fotó: Doktor24
Fotó: Doktor24

A cég új tulajdonosi felállásban, de változatlan menedzsmenttel működik. Az alapítók az igazgatóságban, illetve a felügyelőbizottságban foglalnak helyet, és megerősítették tisztségében Unger András vezérigazgatót, valamint a felsővezetés tagjait.

A régi-új tulajdonosok a tranzakció kapcsán átvilágították a vállalkozást, és fontos, a szolgáltatás fejlesztését érintő döntéseket hoztak. A menedzsment javaslataival összhangban elhatározták a budai Multiklinika és a Váci úti központjuk bővítését, új diagnosztikai berendezések beszerzését, illetve további szakmák elindítását a műtéti és járóbeteg területeken egyaránt. A Doktor24 közfinanszírozott ortopédiai centrumának otthont adó tatai Kastélypark Klinika átvizsgálását követően annak átalakítását, fejlesztését határozták el.

A tatai ortopédiai centrum korábbi vezetőjét, Béres Györgyöt a menedzsment már korábban felmentette, most pedig újabb munkatársak távozására, cseréjére kerül sor, és új, tapasztalt sebészeket is sikerült megnyerni az ortopédiai centrum csapatába. Az új tulajdonosok egyben felszólították a tatai ingatlan tulajdonosát a korszerű kórházi funkció fenntartásához szükséges karbantartási, felújítási feladatok elvégzésére.

A Doktor24 a következő években új kórházfejlesztésekkel és felvásárlásokkal kívánja tovább növelni a piaci részesedését.

Fotó: Doktor24
Fotó: Doktor24

(forrás: Doktor24)

Könyveink