2024. április. 16., kedd - Csongor.
hirdetés

A Chiesi Csoport a ritka betegekért

A Chiesi Farmaceutici S.p.A. kutatással foglalkozó nemzetközi egészségügyi Csoport (Chiesi Csoport) a mai napon bejelentette a Chiesi Globális Ritka Betegségek elnevezésű új üzleti egységének létrehozását, amely a Chiesi Csoport minden erőforrását igénybe fogja venni a ritka és rendkívül ritka betegségek kutatása és a kapcsolódó új termékek fejlesztése érdekében. Az új részleg központja a Massachusetts állambeli Bostonban lesz, és elsődlegesen a lizoszomális tárolási betegségekre, valamint a ritka hematológiai és szemészeti betegségekre fog összpontosítani.

„A Chiesi tekintélyes sikereket mondhat magáénak az innovatív terápiák felfedezése, kidolgozása és forgalmazása terén a ritka betegségekkel élők igényeinek kielégítése céljából. A Chiesi Globális Ritka Betegségek Részlege segítségével ezt teljesen új szintre emeljük – újonnan elköteleződve és megerősítve erőfeszítéseinket a ritka betegségek által érintettek és családjaik támogatásában szerte a világon” – közölte Giacomo Chiesi, a Chiesi Globális Ritka Betegségek Részleg vezetője. „A ritka betegségekkel foglalkozó egyik legjelentősebb éves találkozó, a WORLDSymposium előtt fogjuk hivatalosan elindítani a divíziót. A találkozó során reményeink szerint sikerül kapcsolatba lépni a lizoszomális tárolási betegséggel élők közösségeivel és a ritka betegségekben szenvedők szélesebb körével, hogy felvázoljuk a divízióval kapcsolatos reményeinket és céljainkat, valamint azonosítsuk együttműködési lehetőségeinket a kutatás és a betegek képviselete terén.”

A Chiesi Csoport a lizoszomális tárolási betegségek közé tartozó alfa-mannozidózisban és nefropátiás cisztinózisban szenvedők számára forgalmaz kezeléseket az USA területén kívüli egyes piacokon. A vállalat emellett a lizoszomális tárolási betegségek, valamint további ritka betegségek kezelésére szolgáló innovatív terápiák rendszerét is építi és fejleszti. A Chiesi 2018-ban megszerezte a jogot a Fabry-betegség lehetséges kezelésére, ami jelenleg fejlesztés alatt álló vizsgálati terápia. A PRX-102-t jelenleg tanulmányozzák a fázis 3-as klinikai vizsgálat során. Emiatt a szóban forgó indikációban PRX-102 hatékonysága és biztonságossága még nem került jóváhagyásra az Egyesült Államok Élelmezési és Gyógyszerészeti Igazgatósága által. 2019 februárjában a Chiesi csatlakozott a Ritka Betegségek Nemzeti Szervezetének Vállalati Tanácsához is (NORD).

Forrás: 123rf
Forrás: 123rf

„Rendkívül bíztatóak a visszajelzések a Chiesi Global Ritka Betegségek divíziónk létrehozásával kapcsolatban mind a képviseleti, mind pedig a kezelésben érintett közösségek részéről. Elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy gyors előrelépést tegyünk kutatási és fejlesztési programjainkban és aktívan éljünk a betegek és családjaik támogatására kínálkozó lehetőségekkel” – mondta el G. Chiesi, majd hozzátette: „Több mint 7000 ritka betegség van és ezek többsége esetében nem érhető el kezelés. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a Chiesi sok évtizedes gyógyszerfejlesztési tapasztalatát és betegek iránti elkötelezettségét arra fordíthatjuk, hogy valódi változást eszközöljünk számos ritka betegség kezelésében az elkövetkező években. A betegek az utazásunk kezdete és vége.”

A Chiesi Globális Ritka Betegségek Divízióról

A Chiesi Globális Ritka Betegségek a Chiesi Csoport 2020 februárjában létrehozott részlege, amely a ritka és rendkívül ritka betegségek kezelésére szolgáló terápiák kutatására és fejlesztésére összpontosít. A Globális Ritka Betegségek részleg a Chiesi Csoporttal együttműködve dolgozik azon, hogy globális hálózatának erőforrásait és szakértelmét kiaknázva új, innovatív kezelési lehetőségeket teremtsen a ritka betegségekkel élők számára, hiszen számos ilyen betegség esetében csak korlátozottan vagy egyáltalán nem érhetőek el kezelések. A részleg elkötelezett partnerei között megtalálhatóak a betegképviseleti, -kutatási és a betegellátási területek globális vezetői.

A Chiesi Csoportról

Az olaszországi Pármában található központtal rendelkező Chiesi Farmaceutici egy nemzetközi kutatás-orientált egészségügyi csoport 85 év gyógyszeripari tapasztalattal, amely világszerte 29 országban van jelen. A Chiesi tevékenységei közé tartozik a légúti betegségek gyógyászata, a szakorvosi ellátás és a ritka betegségek területén alkalmazott innovatív gyógyszerek kutatása, fejlesztése és forgalomba hozatala. K+F szervezetének központja az olaszországi Pármában található, amely szorosan együttműködik a Franciaországban, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Svédországban található K+F csoportokkal a Chiesi preklinikai, klinikai és engedélyezési programjainak fejlesztése érdekében. A Chiesi közel 6000 főt foglalkoztat. A Chiesi Csoport Benefit Corporation tanúsítvánnyal rendelkezik.

További információkért kérjük, látogasson el a www.chiesi.com weboldalra.