hirdetés
2024. május. 08., szerda - Mihály.

Egészségpolitika

Új országos karitatív szövetség alakult a gyermekekért

A civil szerveződések és a karitatív mozgalom életében történelmi jelentőségű eseményre került sor hétfőn Budapesten, ahol nemzetközi konferencia keretében, mintegy száz fő jelenlétében megalakult az összefogás szép példáját mutató Beteg és Hátrányos Helyzetű Gyermekeket Segítő Szervezetek és Támogatóik Országos Szövetsége (röviden: BESZT Országos Szövetség).
A konferencián bemutatkoztak az Olaszországban, Törökországban és az Egyesült Államokban működő ernyőszervezetek vezetői is, akik valamennyien beszámoltak ottani tapasztalataikról, valamint kifejezték együttműködési szándékukat azzal a szövetséggel, amelyet neves orvosprofesszorok, civilszervezetek, vállalkozók, s az ügy iránt elkötelezett személyek alapítottak – tizenhatan.
 
Balogh István, a BESZT Szövetség alelnöke és kezdeményezője – aki Magyarország legtámogatottabb civilszervezetének, a Gyermekrák Alapítványnak az elnöke – előadói beszédében azt mondta, hogy a válság körülményei közepette szeretnék megmutatni: van összefogás, szolidaritás és cselekvőkészség a hátrányos helyzetben élő embertársaink érdekében. A BESZT Szövetség Magyarország egyik legmeghatározóbb – várhatóan több száz civil szervezetet számláló – országos ernyőszervezete lesz, amely kapocsként szolgál a mindenkori kormányzat és a civil szerveződések között.
 
Célul tűzték ki a beteg és a hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó civil szervezetek tevékenységének koordinálását, segítését, működésük jobbá tételét, a közös érdekképviseletet, az EU pénzügyi forrásainak hatékonyabb megszerzését, valamint jogi és egyéb szakmai konzultációkat, a PR és marketing tanácsadást.
 
A konferencián jelen voltak és együttműködésükről biztosították a szövetséget a kormányzat, az Országgyűlés, a diplomáciai és egészségügyi, a társadalmi, szakmai szervezetek, a határon túli magyarság képviselői, valamint a média munkatársai. Hozzászólásaikban valamennyien kifejezték azt a szándékukat: szeretnék, ha a világ úgy tekintene Magyarországra, mint olyan nemzetre, amely szolidáris, segítőkész, törődik az elesettekkel, a hátrányos helyzetűekkel, a beteg gyermekekkel. A BESZT Szövetséghez bárki csatlakozhat, ennek módjáról a www.beszt.hu honlapon vagy a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címen lehet érdeklődni.
 
Kiadó: Gyermekrák Alapítvány
 
Országos Sajtószolgálat

cimkék

hirdetés

Könyveink