hirdetés
hirdetés
2024. május. 18., szombat - Erik, Alexandra.
hirdetés

Új központ a nők egészségéért

Folyamatosan a nők rendelkezésére áll a szűrővizsgálat lehetősége az ország első, önálló szülészetinőgyógyászati prevenciós intézetében, amely június 26-án nyílt meg Óbudán. A G1 Intézet szakmai hátterét biztosító, a felvilágosító munkára évek óta nagy hangsúlyt fektető Szülészeti-Nőgyógyászati Prevenciós Tudományos Társaság a legmagasabb szintű szakmai irányelveket garantálja – tájékoztatott dr. Szőnyi György, az SzNPTT főtitkára. Az intézetben egy helyen nyílik lehetőség a széles körű prevenciós és terápiás szolgáltatások igénybevételére.
  Az intézet munkatársai nagy tapasztalattal rendelkeznek a reproduktív egészségmegőrzés területén, egyedi profilt alakítottak ki a sikertelen terhességek okainak felderítésére. Perinatális diagnosztikai vizsgálatokkal a terhesség alatti fejlődési rendellenességeket szűrik ki. Kiemelkedő hangsúlyt kap az egészséges életkezdet, a tizenéves lányok egészségének megőrzése, a várandós állapot segítése, egészen a változó kor problémáinak megoldásáig. Fontos területet képviselnek a nőgyógyászati szűrővizsgálatok, a szexuális úton terjedő fertőző betegségek felderítése, különösképpen a humán papillómavírus (HPV) okozta elváltozások megelőzése.
  A várandósoknál már a 12. terhességi héttől lehetőség nyílik a korai magzati ellenőrző vizsgálatok elvégzésére, a vérből vett markerek meghatározására és nyaki redő vastagságának ultrahangos vizsgálatára. A terhesség 16. hetétől további kombinált – három- vagy négymarkeres – tesztekkel egészítik ki az ellenőrzést, amelyet a „hagyományos” kétdimenziós ultrahangvizsgálatok mellett az egykori Schöpf-Merei Ágost Kórház és Anyavédelmi Központban megismert 4D Babavízió ultrahang-vizsgálati lehetőség egészíti ki.
  Komplex programot dolgoztak ki a gyermeket vállaló párok előzetes kivizsgálására, valamint speciális program várja mindazokat a párokat, akik gyermeket terveztek, de valamilyen egészségügyi okból nem sikerült kiviselni a terhességet.
MEDICAL TRIBUNE

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés