hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Új korszak a vércukormérésben

Az otthoni vércukormérést forradalmian megújító eszközt mutattak be szakemberek a Magyar Tudományos Akadémián megrendezett szimpóziumon. A többéves kutatási és fejlesztési munka eredményeként, a száz százalékban hazai tulajdonú high-tech vállalkozás, a 77 Elektronika Kft. saját fejlesztésű vércukormérő készülékeinek hatvanadik generációja – a világon az elsők között – klinikai laboratóriumi pontosságú vércukormérést tesz lehetővé az otthoni önellenőrzés során.

2012. február 1-jén a Magyar Tudományos Akadémián mutatták be az Innováció- és Magyar Termék Nagydíjas 77 Elektronika Kft. legújabb saját fejlesztésű vércukormérő rendszerét. A szimpóziumon Prof. Dr. Szabó Antal, a Semmelweis Egyetem Laboratóriumi Medicina Intézetének egyetemi tanára a vércukormérő rendszerrel végzett ellenőrző méréssorozatának teszteredményét ismertette, majd Prof. Dr. Körner Anna egyetemi tanár (Semmelweis Egyetem) a rendszerrel kapcsolatos gyakorlati tapasztalatait is megosztotta a jelen lévő diabetológus szakemberekkel. Prof. Dr. Winkler Gábor, a Magyar Diabetes Társaság elnöke a vércukor önellenőrzés mérési pontosságának fejlődéséről tartott előadást.

A szakvélemények szerint a hazai gyártmányú vércukormérő technológia új korszakot jelent a vércukor-önellenőrzés történetében, hiszen klinikai laboratóriumi mérési pontosságot tesz lehetővé a betegek számára.

Az otthoni készülékkel mért, és a kórházban meghatározott vércukor szint eltér egymástól, mert az ujjbegyből vett vér sejtekben gazdag, a kórházakban viszont sejtmentes vérplazmát használnak a méréshez. A teljes (ujjbegyből vett) vér, és a vérplazma cukorszintje között eltérés mutatható ki, ezért a kezelés beállításához korábban a két értéket felváltva vették figyelembe az orvosok – magyarázta Prof. Dr. Szabó Antal. A minél tökéletesebb anyagcsere-egyensúly eléréséhez azonban fontos, hogy az otthon használatos vércukormérő készülékek a laboratóriumi módszerekhez viszonyítva reálisan elfogadható eltérést biztosítsanak. A pontosabb mérés és vércukorérték ismeretében ugyanis hatékonyabban kezelhető a betegség, a szövődmények kockázata pedig csökkenthető – tette hozzá a szakember.

A vércukormérőkkel szemben támasztott egyre szigorodó minőségi követelményeknek megfelelően ma már elvárás, hogy a laboratóriumi eredménytől az eltérés minél kisebb legyen. A 77 Elektronika Kft. legújabb, kapilláris elven működő vércukormérő rendszere a Semmelweis Egyetem Laboratóriumi Medicina Intézetének vizsgálata szerint teljesen kielégíti ezen orvoslaboratóriumi és klinikai követelményeket. Megbízhatóságát és mérési pontosságát az Intézet kiválónak minősítette.

További információ: Bittner Péter (FLOW PR) Tel.: 20/665-0386

  

A 77 ELEKTRONIKA KFT.

A 100 százalékban magyar tulajdonú cég 1986-ban alakult Budapesten és hamarosan jól működő, elismert magánvállalat lett. Folyamatos növekedésének záloga cégfilozófiája, mely innovációra, fejlesztésre épít, fő erőssége a hazai szakemberekből álló, több mint 60 fős kutató és fejlesztő gárda. A 77 Elektronika Kft. tevékenysége magában foglalja a termékei tervezését, mechanikai, hardware és software fejlesztését, miközben jelentős gyártási kapacitással is rendelkezik. Az orvosi elektronika területén a 77 Elektronika Kft. vércukormérő és vizeletelemző reflexiós fotométereket és ezek reagens anyagait gyártja személyes és laboratóriumi használatra. A vállalat, vezető szerepet tölt be a magyarországi vércukormérő piacon, ugyanakkor számos vércukormérő készüléket fejlesztett ki OEM alapon külföldi piacra is.

 

 

hirdetés

Könyveink