hirdetés
2024. május. 21., kedd - Konstantin.

Új gazdasági igazgató a Markusovszky-kórházban

2024. január 15-től Fuchs Ádám a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház gazdasági igazgatója.

A főiskola befejezése óta a kórház a munkahelye, korábban osztályvezetőként, majd gazdasági igazgatóhelyettesként dolgozó 36 éves gazdasági szakember Csuka Lajosnét váltotta a kórház menedzsmentjében, adta hírül a vaol.hu nyomán a Weborvos.

– Mióta itt dolgozom, volt két teljes körű és egy részleges integráció a kórház életében: az egyik a körmendi és a celldömölki kórházat, a másik a sárvári kórházon belül a Gazdasági Hivatal integrációját érintette. Időközben többször módosult az államháztartási törvény és egyéb jogszabályok, különféle elektronikus aláírási és egyéb informatikai rendszereket vezettünk be, továbbá komoly kihívást jelentett a vármegyei védőnői szolgálat 2023 év közbeni átvétele is. Mind nagy horderejű lépések voltak, amelyek sok munkával, jelentős gyakorlati és pénzügyi kihatásokkal jártak.

Újabb mérföldkő a kórház életében, hogy január 1-jétől a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság vette át az üzemeltetési feladatokat. Jövőbeli terveink között szerepel, hogy a kórházban a zavartalan betegellátás biztosítása mellett a gazdasági működőképességünket a lehető legnagyobb mértékben javítsuk. Ehhez elengedhetetlen az orvosi műszerpark és egyéb eszközök beszerzése, cseréje, pótlása. Pénzügyi lehetőségeinkhez mérten az említetteket minden évben biztosítottuk a kórház részére. Jelenleg gazdálkodásunk felülvizsgálatára fordítjuk a hangsúlyt, melyhez elengedhetetlen a főigazgató szakmai tapasztalata és iránymutatása, mondta a lapnak.

(forrás: vaol.hu, WebOrvos)
hirdetés

Könyveink