hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Új fertőzési láncolatok indultak el

Emelkedik az új koronavírus-fertőzöttek száma. A megbetegedések havi átlaga mostanra meghaladta a márciusi értékeket, írja a Népszava.

„Teszt! Még több teszt és maszkviselés!” – reagált a lapnak Kemenesi Gábor virológus arra, hogy az elmúlt hét napban nő az új koronavírus fertőzöttek száma. Vasárnap reggel 43 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a vírust, ezzel vasárnap este 4696 a beazonosított fertőzöttek száma. Ennyi új esetre utoljára 81 napja, május 21-én volt példa. Bár az új fertőzések száma továbbra is nagyon alacsonynak mondható, az elmúlt napok jelentései egyértelműen a járvány terjedésének gyorsulásáról számolnak be. Most az esetszámok havi átlaga (21,3) több mint márciusban (18,1) volt, amikor is bezárták az országot.

Aggasztónak találom az esetszám növekedést, ráadásul baj az is, hogy nem egy-egy gócpontról beszélünk. Az új esetek nem egyetlen eseményhez köthetők, hanem az ország különféle helyein találtak rá az új pozitív esetekre. Ez azt jelenti, hogy új fertőzési láncolatok indultak el. Ennek meg az a következménye, hogy még több új fertőzés lesz.

Tény, hogy egy emelkedő tendencia elején vagyunk, amire, ha nem vigyázunk, szeptemberre ismét elrendelhetik a korlátozásokat. Ahhoz, hogy ez ne történjen meg, kezelhető szinten kell tartani a járványt. Most az a legfontosabb, hogy ne lankadjon az emberek ébersége, tartsák be a megelőzéshez szükséges szabályokat, így a megfelelő fizikai távolságot, hordják a maszkot és mossanak kezet!

(forrás: Népszava Online)
hirdetés

Könyveink