hirdetés
2024. július. 04., csütörtök - Ulrik.
hirdetés

Egészségpolitika

Ügyvezetőt keresnek Szigetvárra

Ügyvezetőt keres a szigetvári kórház, miután hosszas huzavona után felbontották az egészségügyi intézmény üzemeltetőjével a szerződést - közölte Rodek Gyula (SZDSZ) alpolgármester. A pályázatokat 2009. november 15-ig lehet benyújtani. Az új vezetőtől az adósság lefaragását várják.

Az önkormányzati fenntartású, 2007-ben kft.-vé alakított egészségügyi intézmény élére december elsejével neveznék ki az új vezetőt.Rodek Gyula tájékoztatása szerint a mintegy 430 dolgozóval működő, évi 2 milliárdos OEP-támogatásban részesülő intézmény jelen pillanatban nettó 150 millió forintos adósságállománnyal küzd. Ennek lefaragása lenne az egyik legfőbb feladata az új ügyvezetőnek.    

A szigetvári önkormányzat ez év elején üzemeltetői szerződést kötött a Hospinvestet is érdekeltségi körében tudó Releváns Befektetés Kft.-vel, ám miután a cég nem teljesítette a szerződésben vállaltakat, a képviselő-testület a napokban felbontotta az egyezséget.Tavasszal több népszavazást is kezdeményeztek azok a szigetváriak, akik nem értettek egyet azzal, hogy a Releváns Kft. nyerte el 25 évre a kórház működtetési jogát, holott az egészségügyi intézmény orvosai, dolgozói és a véleményező bizottság is a Medical Investments Zrt. pályázatát ítélte jobbnak.

MTI

cimkék

Könyveink