hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Üdvözli a kamara a miniszterelnök ígéretét

A Magyar Orvosi Kamara örömmel üdvözli, hogy a magyar társadalom régi adósságának, a méltatlanul alacsony orvosi bérek problémájának rendezése elérhető közelségbe került.

A Magyar Nemzetben 2020. 09. 21-én megjelent Együtt újra sikerülni fog” című írásában Orbán Viktor miniszterelnök az egészségüggyel kapcsolatban a következőket írta: "folyamatosan erősítenünk kell a járványügyi készültségbe helyezett, a védekezés oroszlánrészét viselő egészségügyet, erősíteni az irányítási rendszert, gyorsítani a digitalizálást, észszerűvé tenni az adminisztrációs terheket, rendezni a keszekusza jogviszonyokat, és az ápolónők most zajló hetvenszázalékos béremelése mellett áttöréserejű bérrendezés kellene az orvosoknak is."

A Magyar Orvosi Kamara örömmel üdvözli, hogy a magyar társadalom régi adósságának, a méltatlanul alacsony orvosi bérek problémájának rendezése elérhető közelségbe került. Bízik benne, hogy a miniszterelnök ígérete az összes közfinanszírozott ellátásban dolgozó orvosra vonatkozik, valamint lehetővé teszi az alapellátásban vállalkozóként dolgozó háziorvosok és fogorvosok jövedelmének azonos mértékű emelkedését.

Fontosnak tartjuk, hogy a miniszterelnök nem csak béremelésről, hanem az ellátórendszer régóta várt reformjáról is szólt.

A Magyar Orvosi Kamara felhívja a döntéshozók figyelmét az egészségügyi ellátórendszer sérülékenységére és a szakemberek túlterheltségére. Alapvető célunk az orvos-elvándorlás visszafordítása, az egészségügyi közszolgáltatások stabilizálása és az eredményes járvány elleni védekezés biztosítása. A Magyar Orvosi Kamara célja, hogy egy betegbiztonságot garantáló, hálapénzmentes egészségügy megteremtésének első lépéseként, a gyorséttermi dolgozókéval megegyező orvosi órabérek helyét kiszámítható és tisztességes bérezés vegye át. Emellett pedig – a tagok visszajelzései alapján – megkezdte egy vonzó pályaívet és minőségi időskort biztosító orvosi életpályamodell kidolgozását is. Ezért kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a miniszterelnök sorai ne csak gesztust jelentsenek, hanem ezt a Magyar Orvosi Kamarával egyeztetett lépések kövessék a bérrendezés mielőbbi megindítása érdekében, írja lapunkhoz eljuttatott közleményében a köztestület.

hirdetés

Könyveink