hirdetés
hirdetés
2024. május. 05., vasárnap - Györgyi.
hirdetés

Törőcsik Mari lesz a Los Angeles-i magyar filmfesztivál díszvendége

Törőcsik Mari lesz az október közepén kezdődő 8. Los Angeles-i magyar filmfesztivál ünnepélyes megnyitójának díszvendége; a nyolc napig tartó vetítéssorozaton 31 filmet tekinthet meg a Sunset Boulevard közönsége.

A szerzői filmeket bemutató Laemmle filmszínházban az utóbbi két évben készült több mint tucatnyi új magyar produkció látható majd, köztük Bollók Csaba Iszka utazása című filmje, a tavalyi Magyar Filmszemle fődíjas alkotása - közölte a Magyar Filmunió. A filmfesztivál nyitófilmjeként Sipos József Eszter hagyatéka című filmjét vetítik. Bemutatkozik még a többek között Cannes-ban is nagy sikert aratott Delta, Mundruczó Kornél drámája és az Ópium - egy elmebeteg nő naplója Szász Jánostól.

A játékfilmeken kívül dokumentum- és rövidfilmeket is válogattak a programba, emellett olyan amerikai világsikerek láthatók, amelyek magyar alkotókhoz kötődnek: például a Casablanca, a Szelíd motorosok vagy az Evita.
A fesztiválhoz kapcsolódva a filmváros Művészeti Múzeumában (LACMA) Jancsó Miklós munkásságából mutatnak be válogatást október 17. és 24. között.

A magyar filmművészet a kilencvenes évek vége óta mutatkozik be rendszeresen Los Angelesben Bunyik Bélának, a fesztivál alapító-igazgatójának és az eseményt támogató Magyar Filmuniónak köszönhetően.




MTI

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés