hirdetés
2024. május. 15., szerda - Zsófia, Szonja.

Többszáz vádlottja lehet a hamis igazolásokat gyártó orvos ügyének

Lezárta a rendőrség azt a nyomozást, amelyet a hamis szakvéleményeket kiállító jászberényi orvos ellen vesztegetés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indítottak – írta az MTI.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Szabó Zita tájékoztatása szerint az ügyet vádemelési javaslattal továbbítják a megyei főügyészségnek.

Az eljárás 2009 decemberében kezdődött, miután bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy egy jászsági szakorvos jogosulatlanoknak állít ki orvosi szakvéleményt súlyos mozgáskorlátozottságról.

A nyomozók megállapították, hogy K. Katalin több mint 1300 embernek állított ki súlyos mozgáskorlátozottságról szóló okiratot - néha készpénz ellenében. A szakvéleményeket többségében munkaviszony létesítésére és támogatások igénybevételére használták fel az érintettek.

Kiderült, nemcsak magánszemélyek, hanem munkáltatók is éltek a lehetőséggel, mintegy félmilliárd forint kárt okozva. Jogosulatlanul igényeltek megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása után járó állami támogatásokat.

A gyanúsítottak mintegy 400 fős körét a szakorvos mellett cégek képviselői, szervezők és a támogatást igénybe vevő magánszemélyek alkotják.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink