hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Többletkapacitásokat fogadott be a NEAK

Két egészségügyi ellátó köthet október elsejétől szerződést, a támogatások főként a gyermek- és ifjúságpszichiátriai ellátásra vonatkoznak, közli a Weborvos.

A Többletkapacitási-befogadási Bizottság elnöke felterjesztette a 2022 júliusában tartott rendkívüli tartott ülésén megtárgyalt befogadási kérelmek elbírálására vonatkozó javaslatát az egészségügyért felelős miniszter részére, aki a javaslatról az államháztartásért felelős miniszter előzetes hozzájárulásával dönt, írja az alapkezelő közlése nyomán a lap.

A mellékelt táblázatban szereplő befogadott többletkapacitásokra – az egyéb jogszabályi feltételek fennállása esetén – a finanszírozási szerződés legkorábban 2022. október 1. napjával köthető meg, határozatlan időtartamra, amennyiben a szolgáltató ekkor már a szerződéskötéshez szükséges engedélyekkel rendelkezett. A finanszírozási szerződéskötési jogosultság hatályát veszti, ha a szolgáltató a befogadási időpontot követően egy éven belül nem kezdeményezi a szerződés megkötését.

Az INDIT Közalapítvány a járóbeteg-ellátásban új szakmára és többletóraszámra kap támogatást, míg a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ ágyszámra és szakorvosi órára kap többletet.

A táblázat a NEAK honlapján

(forrás: WebOrvos, NEAK)
hirdetés

Könyveink