hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Több mint 12 milliárdot költöttek az egészségükre

Az elmúlt évek emelkedő tendenciája tavaly is folytatódott, az OTP Egészségpénztár tagjai 2020-ban 12 százalékkal költöttek többet egészségükre, mint egy évvel korábban.

Az OTP Egészségpénztár mintegy 287 000 tagja a tavalyi év során összesen 12,1 milliárd forintot költött a különböző egészségpénztári szolgáltatásokra, ami a 2019-es évhez viszonyítva 12%-os bővülést jelent. A költések összegét tekintve a korábbi évekhez hasonlóan a pénztártagok a gyógyszervásárlás mellett gyógyászati segédeszközökre és magánegészségügyi szolgáltatásokra költöttek.

A magánegészségügyi szolgáltatásokon belül a fogorvosi kezelésekre fordították a legnagyobb összeget, mintegy 1,6 milliárd forintot, de jelentős összeget, több mint 400 millió forintot – a 2019-es évhez képest 18%-kal többet – fordítottak szülészet-nőgyógyászati szolgáltatásokra, és több mint 75 millió forintot bőrgyógyászatra.

2019-hez képest jelentős változásnak tekinthető, hogy családi (önsegélyező) támogatásokat a tavalyi év során 23%-kal több alkalommal vettek igénybe, összesen 70%-kal nagyobb összegben, mint egy évvel korábban. A legtöbb esetben lakáscélú jelzáloghitel-törlesztési támogatást, gyermekgondozási támogatást (CSED, GYED) és gyermeknevelési támogatást (GYES, GYÉT) vettek igénybe a pénztártagok. A kifizetések összegét tekintve pedig az első helyen a születési támogatás áll, ezt több mint kétszer annyian igényelték, mint egy évvel korábban, és a kifizetett összeg is több mint a duplájára emelkedett. Ezt követik a sorban a lakáscélú jelzáloghitel-törlesztési és a gyermekgondozási támogatások.

A tavaly 18. születésnapját ünneplő OTP Egészségpénztár nemcsak az igénybe vett támogatások tekintetében zárt sikeres évet. Tavaly közel 12,5 milliárd forintra bővült a pénztártagok megtakarítása, ami kiemelkedő eredmény az OTP Egészségpénztár történetében.

(forrás: fhcafe.hu)
hirdetés

Könyveink