hirdetés
hirdetés
2024. május. 16., csütörtök - Mózes, Botond.
hirdetés

Tízezer aláírást tartalmazó könyvet kapott Papp Lajos szívsebész

Több mint tízezren írták alá azt a könyvet, amelyet a Somogy megyei közgyűlés fideszes elnöke pénteken adott át Papp Lajos szívsebésznek Kaposváron. Gelencsér Attila a szeretet könyvének nevezte a két bársonykötésű kötetet. 

 

A szívsebész melletti szolidaritást kifejező aláírásgyűjtést Mátrai Márta fideszes országgyűlési képviselő kezdeményezte, mert úgy vélte, Papp Lajost "méltatlanul bocsátották el" a pécsi szívcentrum éléről.
"Meghálálni nem tudom, megszolgálni nem tudom, csak megköszönni tudom" - mondta a köteteket átvéve Papp Lajos.
Repa Imre, a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója felháborítónak nevezte, hogy a szakma nem állt ki a professzor mellett.
Papp Lajos vezetői megbízatását július 31-én vonta vissza Gábriel Róbert, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) rektora, arra hivatkozva hogy a professzor nem tartotta be az intézmény gazdálkodására vonatkozó előírásokat, nyilatkozataival pedig rossz hírbe hozta az egyetem vezetését. A PTE vezetése és Papp Lajos viszonya azután romlott meg, hogy a klinikai főigazgató júniusban két hétre leállíttatta a nem sürgős műtétek elvégzését a szívklinikán, mivel ott jelentősen túllépték az év első felére rendelkezésre álló pénzügyi keretet.
Papp Lajos az Új Dunántúli Naplónak azt mondta, hogy ő és kollégái "két héten át csak nézték, hogyan haltak meg az emberek" és "csak néhány félholtat tudtak felvenni". Az egyetem vezetése közölte: a szívsebész állításai nem felelnek meg a valóságnak, azokat statisztikai adatok nem támasztják alá.
A professzor a nyáron bejelentette, beadta nyugdíjazási kérelmét, és azt követően nem kíván szívgyógyászati tevékenységet folytatni.


MTI

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés