hirdetés
hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Tilos az összehasonlító önreklám

Egészségügyiportál-dömping

Mint eső után a gombák, úgy bukkantak fel az utóbbi években egyre másra az egészségügyi témákkal foglalkozó weboldalak. Ezek között viszonylag kevés a kifejezetten orvosoknak szóló magyar nyelvű portál, laikusként azonban gyakorlatilag nem lehet olyan kulcsszót beírni a keresőbe, amelyre ne jelenne meg többtucatnyi találat.

A legtöbb honlap erőssége

a széles körű tanácsadás, amely a potenciazavartól a lelki segélyig, a plasztikai sebészettől a szájápolásig szinte mindent magában foglal, s egyes weblapokon akár több helyütt is megjelennek a populárisnak számító természetgyógyászati témák. Betegségszótár, az adott betegséggel foglalkozó intézmények, szervezetek címei, gyorstesztek ugyancsak sokfelé fellelhetők – igaz, e tesztek készítői mintha azt feltételeznék, hogy a honlapot csak nők látogatják. Ezért kizárólag számukra állítottak össze kérdésekbe csomagolt, bújtatott reklámokat. A vagy százféle kórterülettel foglalkozó fórumok slágertémái – a hozzászólásokból ítélve – általában toronymagasan a táplálkozási rendellenességek, de dobogós helyet kapnak a pszichiátriai betegek és a tumorosok problémáival foglalkozó oldalak is.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
OROSHÁZI CSILLA
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés