hirdetés
2024. április. 17., szerda - Rudolf.

Térképen keresheti a gyermekbarát kórházakat

Ha kíváncsi rá, melyik a legközelebbi gyerekbarát kórház, most a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) segítségével megtudhatja, írja ezúttal az Index.

Kapcsolódó cikkek

A civil szervezet oldalán található térképes adatbázisban  kórházakra lebontva kereshető, hogy milyen ellátásban részesül a gyermek és a szülő a gyermekosztályokon. Az összes, gyermekeket ellátó magyarországi kórház saját adatlappal jelenik meg. Ezen a hasznos információk (látogatási idő, útvonaltervezés, osztályok telefonszáma stb.) mellett, a gyermekbarát szempontok alapján kialakított értékelés is szerepel. A kórházak szolgáltatásait a szülők is értékelni tudják.

A TASZ oldalán olvasható összesítés szerint 15 kórház ért el kiváló minősítést a következő négy kategóriában: szülő-gyermek együttápolás, tájékoztatás, gyermekbarát környezet, pszichés támogatás. Az adatbázist a magyar kórházaknak megküldött közérdekű adatigénylés alapján állították össze. Ebben egyebek mellett arra voltak kíváncsiak, hogy mennyire gyermekbarátak a kórtermek, vannak-e játékok, maradhat-e szülő a gyermekkel éjszakára vagy bemehet-e a gyermekével a vizsgálatokra, közli a lap.

hirdetés

Könyveink