hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Támogatást nyert a mosonmagyaróvári Karolina Kórház-Rendelőintézet

A mintegy 758 milliós támogatást többek közt a krónikus osztály bővítésére, akadálymenetesítésre, szeptikus műtő kialakítására, a laboratórium rekonstrukciójára és gyermekambulancia kialakítására fordítják.

A mosonmagyaróvári Karolina Kórház-Rendelőintézet a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program 2.2.4. pályázati konstrukció keretében nyerte el az összeget.

A támogatási szerződés aláírásával a program 2011. májusában indult, felállt a projektmenedzsment stáb, ezt követi a közbeszerzési eljárás a kivitelező kiválasztására, majd az informatikai fejlesztések, orvosi gépek, műszerek beszerzése, betegirányítás feltételeinek fejlesztése. Az előzetes ütemterv szerint az építés és felújítás jövő év január elején indul, a 2012. október végéig zajló építési kivitelezési munkálatok keretében tíz ággyal bővítik a krónikus osztályt, illetve elvégzik az épület akadálymentesítését és a vizesblokkok felújítását.

A beruházás részeként szeptikus műtő kerül kialakításra, felújítják a nőgyógyászati- és a kisműtőt, teljes rekonstrukción esik át a laboratórium, transzfúziológia és a röntgen. Megtörténik az „F„ és „T„ épületek akadálymentesítése, felújítják a gyermekosztályt, aminek során a szülők elhelyezésének biztosítása is megoldódik, valamint gyermekambulancia is kialakításra kerül.

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés