hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

Takács Péter szerint stabil, a szakmára alapozott program készült

Az átalakítás részleteiről az RTL Híradó próbálta kérdezni Takács Péter egészségügyért felelős államtiktárt, de nem akart válaszolni.

A Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára a Kútvölgyi kórház ünnepélyes átadóján azt mondta: „van egy óriási rutinnal rendelkező mérnökember, Pintér Sándor miniszter úr, akinek a tapasztalatával, remélem, az egész magyar ellátórendszer a végén úgy fog kinézni, mint a Kútvölgyi kórház”.

Az egészségügy legújabb átalakításáról szóló rendelet múlt pénteken került fel a kormány honlapjára. Eszerint januártól havi 20 órányi, állami intézményben töltött munkára köteleznék a magánellátásban dolgozó orvosokat, szakorvosokat, ha meg akarják tartani az engedélyüket. A Belügyminisztérium hétfőn a Híradóval azt közölte: a gyakorlatként eltöltött 20 órát időarányosan kifizetik az orvosoknak.

A rendelet pontosítására alig két hete maradt a kormánynak, az új szabályok ugyanis már januártól életbe lépnek. A Magyar Orvosi Kamara honlapjára tegnap este került fel a tagságnak szóló levél. Ebben egyebek közt azt írták, ígérik, hogy a törvény és rendeletei nem maradnak válasz és reakció nélkül. A kamarától kedden nem akartak nyilatkozni.

A tervezettel kapcsolatban Takács Péter államtitkártól is kérdezett az RTL Híradó, ő azonban a jogalkotási hajrára hivatkozva bement a Kútvölgyi felújított műtőjébe. A műtőt a sajtónak nem, csak a díszvendégeknek mutattak meg.

(forrás: RTL.hu)
hirdetés

Könyveink