hirdetés
2023. március. 31., péntek - Árpád.
hirdetés

Sztrájk helyett tovább tárgyalnak

Cser Ágnes, az MSZ EDDSZ elnöke a Kossuth Rádióban elmondta: az uniós átlagkereset 75 százalékáért folytatják a sztrájktárgyalásokat.

Januárra előrehozta a kormány az egészségügyi dolgozók béremelését, november helyett így már az év elejétől fogva megkapják a megemelt fizetésüket az ápolók. Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke a Kossuth Rádió 180 percében elmondta: örülnek, hogy a kormány pár hónapon belül újabb béremelést adott a szakdolgozói körnek mind az egészségügynek, mind márciustól a szociális ágazatban, de továbbra is folytatják a sztrájktárgyalásokat az uniós átlagkereset 75 százalékáért.

Külön köszönte, hogy a mentősök újabb 10 százalékos bérfejlesztése került aláírásra még januárban, és ezt információi szerint már meg is kapták a mentős kollégák – hangzott el a műsorban, ahol a szakszervezet elnöke azt is ismertette, hogy a mostani bérfejlesztéseknek hála az egészségügyi dolgozók elvándorlása ellen igen jelentős lépést tett a kormány.

Kiemelte: a jelenlegi helyzetben nem kell sztrájkolnia senkinek sem az egészségügyben.

Úgy fogalmazott: ezzel a tárgyalássorozattal – amely a szociális ágazatban dolgozókat is érinti – az a céljuk, hogy az emberek visszakapják azt az emberhez méltó, a megélhetéshez szükséges feltéteket, amelyeket önhibájukon kívül elvesztettek, és aminek már látszik az az eredménye, mert sok szakorvos jön vissza.

(forrás: hirado.hu/Kossuth Rádió)
hirdetés
hirdetés

Könyveink