hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Szócska Miklós a gáton

A komáromi kórház elkészítette a terveket arra az esetre, ha az árvíz miatt ki kell telepíteni az intézményt - mondta el Szócska Miklós a Selye János Kórházban pénteki sajtótájékoztatóján.

Az egészségügyért felelős államtitkár sajtótájékoztatója előtt a kórházba látogatott Orbán Viktor miniszterelnök és Bakondi György a katasztrófavédelem vezetője, akik zárt ajtók mögött rövid negyedórás megbeszélést folytattak az egészségügyi tárca jelen lévő vezetőivel, majd megtekintették a kórházat.

Török Krisztina, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) főigazgatója elmondta, az országban egyedül a komáromi kórház lehet veszélyben egy esetleges gátszakadáskor, mivel 750 méterre van a védművektől.

Győrben 100, Mosonmagyaróváron 20 ágy áll rendelkezésre, a visegrádi kórház is felkészült betegek fogadására. Mindenütt egy hétre elegendő vért, gyógyszert és ételt tartalékoltak.

Ferencz Péter, a kórház főigazgatója arról tájékoztatott, hogy 20 beteget a hozzátartozók hazavittek, 62 ellátott maradt az intézményben. Minden esetben felvették a kapcsolatot a hozzátartozókkal és szükség esetén minden beteg elhelyezést megoldják. Az intézményt két óra alatt ki tudják üríteni.

 

(forrás: MTI, kormany.hu)

cimkék

Könyveink