hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Szócska: Egy focimeccs 90 perc, és lehet hosszabbítás

Az uniós pénzek koordinálatlan felhasználásán, a rezidensek kötelező időtartamú hazai munkavégzésre vonatkozó előírásán is tervez változtatni Szócska Miklós.

A Világgazdaságnak adott interjúban elmondta, nincs napirenden az önkormányzati tulajdonban lévő intézmények államosítása, ugyanakkor nyolc önkormányzat már jelezte, szívesen támogatná az ilyen irányú törekvéseket – szerepel viszont terveik közt a magas költségigényű beavatkozások centralizálása.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyi államtitkára szerint, lehet találni tartalékot az egészségügyi rendszerben, de a pénz nélkül megoldható feladatokhoz azonnal hozzálátnak.

szocska miklos

 

Szócska álláspontja: magán vagy állami?

A magántőke bevonására vonatkozó kérdésre válaszolva elmondta, amennyiben az egészségügyi rendszer fejlődését szolgálja, és nem borítja fel a hozzáférés méltányosságát, úgy potenciális forráslehetőségként kezelik, bár hozzátette: a nemzetközi tapasztalatok szerint a közszolgálati és karitatív intézmények hatékonyabbak. Szócska Miklós további bevételi lehetőségként említi az interjúban az egészségre káros termékek adóját. Az államtitkár elmondta, ő maga nem néhány hónapra tervez, és kollégái megválasztásában elsősorban szakmai és vezetési elvek vezérlik – nem az elvtelen tisztogatás. "Egy futballmérkőzés ideje például 90 perc, és lehet hosszabbítás. Én is arra készülök, hogy teljes erőbedobással végigküzdjem a rendelkezésemre álló időt."

A teljes interjút a Világgazdaság oldalán olvashatja.

(forrás: Világgazdaság)
hirdetés

Könyveink