hirdetés
hirdetés
2024. május. 04., szombat - Mónika, Flórián.
hirdetés

Szó, szó, szó

Könyvek nyárra

Ha bárhol dedikál, hosszan kígyózik a sor az asztala előtt: Szabó Magda „tuti” közönségkedvenc. Az Európa most az életműsorozatban jelentette meg a hajdan nagy sikerű tévéjáték alapját képező regényt, az Abigélt.

Ha Singer, akkor Isaac Bashevish – vagy mégsem? Az ismert és népszerű író itthon mindeddig ismeretlen bátyjának, Israel Joshua Singernek hatszáz oldalas nagyregényét, Az askenázi fivéreket jelentette meg nemrégiben az Ulpius-ház. A több generáció életét és sorsát felölelő mű a 19. és 20. század fordulójának Lengyelországában játszódik, és a „Singer-védjegy” most is magas nívót jelöl: csodás írói nyelven megformált eleven alakok, hullámzó cselekmény és erőteljes atmoszféra jellemzik a művet.

Aki könnyed nyári olvasmányra vágyik, az ezért, aki meg minimum középkorú, az azért fogja levenni a könyvesbolt polcáról Hedwig Courts-Mahler Dráma az udvarházban című regényét. Amelyben Susanna „a nevéhez tapadó szégyenfolt miatt nem meri vállalni szerelmét, nehogy boldogtalanná tegye a férfit, aki dacolva a társadalmi előítéletekkel, feleségül kéri...” Kell ennél több?

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés