hirdetés
2024. augusztus. 28., szerda - Ágoston.
hirdetés
hirdetés

Szeptembertől nincs többé trükközés az iskolai igazolással

Amikor az orvos rögzíti az EESZT felületén a gyermek betegségének adatait, a hiányzást megindokló napok automatikusan átkerülnek a KRÉTA rendszerébe, írja a HAON.

Több száz pedagógus, iskolaigazgató és intézményvezető vett részt hétfőn az Országos Szakmai Tanévnyitó Konferencia Hajdú-Bihar vármegyei rendezvényén, amelyen Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára ismertette a tanévet érintő változásokat tudósít a HAON.

Az államtitkár kiemelte, az elérhető – főként osztályfőnöki órákra szánt – közösségi nevelési tartalmak, így a közlekedésbiztonsági oktatóanyag, valamint az egészségfejlesztési tananyag is interaktív videók formájában lesz elérhető.

Újdonság lesz ebben a tanévben az ingyenes B kategóriás járművezetői képzés megvalósítása, amelynek kapcsán Maruzsa beszélt arról is, hogy az Országos Mentőszolgálat több középfokú intézményben szervez egy-egy egészségügyi demonstrációs alkalmat, azonban ez nem feltétele az elsősegélyvizsgának.

Jelentős informatikai változás lesz az orvosi igazolások tekintetében is, az egyszerűsítést célzó fejlesztést nyár folyamán már letesztelték. A gyakorlatban ez azt takarja, hogy amikor az orvos rögzíti az EESZT felületén a gyermek betegségének adatait, közvetlenül be tudja jelölni az iskolai hiányzást megindokló napokat, ez az igazolás pedig automatikusan átkerül a KRÉTA rendszerébe. Vagyis a szülőnek ezt követően nem kell kinyomtatnia és beküldenie az iskolákba, hiszen az orvoslátogatással egyidejűleg eljut az információ az iskolákba. Így nem lesz többé elveszett vagy később pótolandó igazolás, valamint a gyerekek sem tudnak trükközni a hamis orvosi papírokkal.

Fotó: Erik Mclean on Unsplash
Fotó: Erik Mclean on Unsplash

(forrás: HajdúOnline)

Könyveink